Nytt utbildningsprogram för digitalt lärande

Jag fick via twitter reda på att Göteborgs universitet ska starta ett nytt ”utbildningsprogram för digitalt lärande” (mer om programmet på engelska, hela programmet är på två och är helt på engelska).

Nytt utbildningsprogram för design av digitala lärmiljöer #pedagogik #lärande #IT #utbildning http://t.co/uAHAS979ae

— Göteborgs uni (@goteborgsuni) 11 mars 2014

Så här skriver Göteborgs universitet på sin blogg den 11 mas 2014:

I höst startar ett nytt masterprogram i informationsteknologi och lärande vid Göteborgs universitet. Programmet fokuserar på de utmaningar som fortsatt utveckling av informationsteknologi innebär. Den internationella antagning som redan genomförts visar på ett stort intresse för utbildningen.

Masterprogrammet i informationsteknologi och lärande fokuserar på informationsteknologins konsekvenser för lärande och utbildning i organisationer, företag och utbildningsinstitutioner. Utbildningen ska ge färdigheter inom design av digitala miljöer, men också vad gäller tillämpning av teoretiska verktyg och perspektiv för att analysera lärande och kommunikation med digitala teknologier.  Utveckling av kompetenser är inte knutna till ett specifikt område utan studenterna har möjlighet att vidareutveckla en profil som de har med sig.

Kommunikation och interaktion

– Kommunikation och interaktion med andra människor innebär idag att digitala teknologier är en naturlig del av jobbet för många olika typer av yrkesutövare, och också under fritiden. Att vara litterat idag i relation till digitala teknologier innebär något komplext som går utöver att kunna läsa och skriva, säger Sylvi Vigmo, studierektor för den nya masterutbildningen.

Sylvi Vigmo har tidigare nämnt på twitter i sammanhang som rör den digitala utvecklingen:

Om Sylvi Vigmo på twitter

Om Sylvi Vigmo på twitter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s