Flippat!, för vem?

Är mycket inne på flippat, dvs att man (ofta elever, men även andra) ska kunna ta del av en lektion/workshop (så pass mycket att deltagaren vet vad lektionen/workshopen, ska handlar om, och förhoppningsvis vet så mycket att man har en eller flera frågor kring det som ska diskuteras; mer om flippat).

Jag undervisar ibland i Svalornas regi om ekologiska fotavtryck och miljörättvisa. Då träffar man bara varje klass en gång under ung två timmar. För att förbereda både oss som ska hålla i workshopen (ofta är vi två ute samtidigt, så det blir en del som ska delas och synroniseras) och förhoppningsvis de elever som vi träffar, har jag lagt upp tanken med workshopen på http://ekologiskfot.wordpress.com/workshop/. Tanken är att elever (och lärare!?) ska titta på text, powerpoint och/eller video (jag har även spelat in tanken med workshopen under ung 20 min) innan. Ärligt talat så har nog inte så många tittat på blogg, powerpoint eller video, innan lektion/workshop (har dock precis börjat med att jobba tillsammans med Svalorna). Även när jag praktiserade som gymnasielärare under hösten 2013 var det inte lätt att få tanken med flippade lektioner/workshop att slå rot hos lärare och elever (men skam den som ger sig…).

Kan även ”försök” till att, ”använda mediet i undervisningen”, dvs video som pedagogisk resurs, räknas in i denna uppgift? Har följt kurskamraters tankar kring ”video som pedagogisk resurs”.

Annonser

One thought on “Flippat!, för vem?

  1. Gunilla "gillasvedala" Mattsson

    Intressant idé, klart att även grupper utanför skolan ska förbereda sig inför en föreläsning, och att förberedelsen i form av en video finns på nätet så att alla deltagare kan titta när de hinner är lysande. Att ändra redovisningsdag för uppgift 2 är däremot inte så lysande då jag är på en föreläsning i Ystad hela tisdageftermiddag.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s