Mobil i klassrummet

Olle Strömbecks  spännande video ”Mobil i klassrummet” – tankar från 2009:

Annonser

3 thoughts on “Mobil i klassrummet

 1. Gunilla Mattsson

  En lågmäld och stilla film med fina bilder, alltid intressant med exempel 🙂 PS Var hittar du allt?

  Svara
 2. Gunilla "gillasvedala" Mattsson

  Nu har jag funderat vidare. Att jämföra mobiltelefoner med klotter på block går inte, en mobiltelefon är mycket mer komplex och tar mycket mer av användarens uppmärksamhet, dessutom ger den ifrån sig ljud emmellanåt, vilket är störande för alla, speciellt för den som håller i föreläsningen, lektionen. Alltså inga mobiltelefoner, om de inte ingår som verktyg i lärandet..

  Svara
 3. kentlundgren Inläggets författare

  Klart stora utmaningar för lärandet när alla elever har både datorer och mobiltelefoner. Tycker Olle Strömbecks https://twitter.com/olst75 video från 2009 är mycket intressant och framåtblickande. Nu kan man ju göra mkt mer med mobilen, kan användas mycket mer i undervisningen, och det fångade Olle Strömbeck upp redan 2009 (samtidigt kan eleverna göra så mycket mer som inte direkt (för att uttrycka sig diplomatiskt) har med undervisningen att göra.

  Mina tankar kring detta när jag praktiserade som lärare hösten 2013: http://storify.com/kentlundgren/att-praktisera-som-lararare-och-f-fria-hander . Till sist, precis som Olle tar upp i sin video så är det svårt att sätta stopp för elevers väl avvägda behov av mikropauser (i gymnasieskolan). Kanske ska policyn se olika ut i grundskolan jämfört med gymnasieskolan. Här finns för övrigt en bra itpolicy: http://webapps2.malmo.se/pedagogmalmo/forhallningssatt-1-1-datorer/ .

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s